Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-05@04:29:57 GMT

علت شباهت اومیکرون به سرماخوردگی چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۷۳۳۶

علت شباهت اومیکرون به سرماخوردگی چیست؟

به گزارش جام جم آنلاین، خبرگزاری رویترز نوشت: محققان می‌گویند توالی ژنتیکی در انواع اولیه ویروس کرونا موسوم به SARS-COV ۲ دیده نمی‌شود، اما در ویروس‌های دیگر از جمله عامل سرما خوردگی و نیز در ژنوم انسانی (مجموعهٔ کاملی از توالی اسید نوکلئیک موجود در سلول‌های انسان) موجود است.

وِنکی ساونداراجان از دانشمندان شرکت تحلیل داده‌ها «اِنفرنس» در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا گفت: به نظر می‌رسد اومیکرون با تزریق این قطعه کوچک ژنتیکی از ویروس دیگر به خود بیشتر یک ویروس «انسانی» است و می‌تواند سیستم ایمنی بدن انسان را دور بزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این بدان معناست که ویروس به آسانی منتقل می‌شود، اما علائم بیماری خفیفی را بروز می‌دهد یا اصلا علائم ندارد.

دانشمندان هنوز اطلاعی ندارند که آیا ابتلای اویکرون بیشتر است یا باعث بیماری شدیدتری می‌شود یا نه. آن‌ها همچنین اطلاعی درباره این موضوع ندارند که آیا شیوع این ویروس از دلتا سریع‌تر خواهد بود یا نه و پاسخ به این سوالات ممکن است هفته‌ها طول بکشد.

مطالعات اولیه نشان می‌دهد سلول‌هایی که در شش و یا دستگاه گوارش قرار دارند می‌توانند همزمان میزبان ویروس SARS-CoV-۲ و ویروس سرماخوردگی عادی باشند. این آلودگی دوگانه می‌تواند یک ترکیب جدید ویروسی را ایجاد کند. در این روند دو ویروس متفاوت در یک سلول میزبان با هم تعامل برقرار می‌کنند و از خود کپی سازی کرده و کپی‌های جدیدی را تولید می‌کنند که همان مواد ژنتیکی «والد» خود را دارند.

به گفته ساونداراجان، این توالی ژنتیکی بار‌ها در ویروس‌های کرونایی رخ می‌دهد که باعث سرما خوردگی در افراد موسوم به HCoV-۲۲۹ E و در ویروس ناشی از ضعف سیستم بدنی که باعث ایدز می‌شود، ظاهر می‌گردد.

به گفته این دانشمند، در آفریقای جنوبی که اومیکرون نخست در این کشور شناسایی شد بیشترین میزان ابتلا به اچ آی وی وجود دارد که سیستم بدن را ضعیف می‌کند و میزان آسیب پذیری افراد در مقابل دیگر ویروس‌ها مانند سرما خوردگی و دیگر پاتوژن‌ها (عوامل بیماری زا) را افزایش می‌دهد.

وی افزود: ما احتمالا بسیاری از ترکیب‌های جدید را که بار‌ها اتفاق افتاده و منجر به ظهور اومیکرون شده از دست داده ایم.

با این حال به تحقیقات بیشتری برای تایید منشا جهش اومیکرون و تاثیر و میزان انتقال آن نیاز هست. فرضیه‌های زیادی نشان می‌دهند که تازه‌ترین سویه ویروس ممکن است در میزبان جانوری تکامل پیدا کرده باشد.

ساونداراجان گفت یافته‌های جدید نشان می‌دهند که مهم است مردم از همین واکسن‌های موجود کووید-۱۹ استفاده کنند.

شیوع سویه جدید ویروس کرونا با توجه به ابعاد ناشناخته آن نگرانی‌هایی را برای بازار‌ها و سرمایه گذاران ایجاد کرده است. آمریکا و اتریش با پیوستن به برخی دیگر از کشور‌ها از روز پنجشنبه مقررات محدود کننده جدیدی را اعمال کردند. صندوق بین المللی پول نیز هشدار داده که سویه جدید کرونا می‌تواند به رشد اقتصادی جهان آسیب بزند.   منبع: ایرنا

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: اومیکرون سرماخوردگی علائم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۷۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر ۵ سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر ۵ سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • شباهت در اسم و چهره؛ پدر مهران غفوریان افسر ساواک بود؟ | ماجرای فیلم جنجالی
  • نقشه ژنتیکی پرواز: پستانداران چگونه تکامل یافتند تا در هوا شناور بمانند؟
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی
  • به این دلیل چیپس نخورید!