Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@08:10:01 GMT

درمان سرما خوردگی با ۱۰ داروی گیاهی

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۶۶۱۳۹۴

درمان سرما خوردگی با ۱۰ داروی گیاهی

آفتاب‌‌نیوز :

فصل سرما فرا رسیده و احتمالا بسیاری از ما یک یا حتی چند بار سرماخوردگی را تجربه خواهیم کرد. هرچند دارو‌های بدون نسخه می‌توانند به بهبودی شما کمک کنند، اما دارو‌های طبیعی موثر همیشه ایده‌آل‌ترین گزینه محسوب می‌شوند. در این نوشتار با ۱۰ داروی گیاهی برای سرماخوردگی آشنا خواهید شد.

۱. زنجبیل

این ریشه خوراکی بسیار قوی می‌تواند به کاهش التهاب ناشی از سرماخوردگی و سرفه کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاثیر چای زنجبیل برای کاهش التهاب بسیار بیش‌تر خواهد بود در صورتی که کمی لیمو نیز به آن اضافه کنید. همان‌طور که می‌دانیم لیمو به میزان فراوانی ویتامین سی دارد، بنابراین می‌تواند التهابی را که منجر به گلودرد می‌شود، کاهش دهد. علاوه بر این، لیمو به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد. به این ترتیب با نوشیدن چای زنجبیل و لیمو، هم می‌توانید لطف بسیار بزرگی به بدن‌تان بکنید و هم از طعم و مزه‌ی عالی آن لذت خواهید برد.

۲. داروی گیاهی برای سرماخوردگی؛ نعناع

دمنوش نعناع باعث می‌شود احساس بسیار خوب و فوق‌العاده‌ای در گلوی‌تان داشته باشید و کمی انرژی بیشتر به بدن‌تان خواهد بخشید. کافی است چند عدد برگ نعناع تازه را درون یک لیوان بیندازید و روی آن آب جوش بریزید، روی لیوان را بپوشانید و بگذارید چند دقیقه بماند بعد از آنکه کمی خنک شد و در حالی که هنوز گرم است از آن بنوشید. بد نیست بدانید این ۶ چای و دمنوش فوق العاده هم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

۳. زنیان رومی

دانه‌های زنیان رومی یا اجوان طبیعتی گرم دارند و در بسیاری از درمان‌های خانگی برای کاهش سرماخوردگی و سرفه و درمان سرماخوردگی کودکان استفاده می‌شوند یک قاشق چایخوری دانه‌ی زنیان رومی را به مدت یک دقیقه در یک تابه تفت بدهید تا بوی آن بلند شود. کودکان بزرگ‌تر می‌توانند این دود را به طور مستقیم تنفس کنند، اما برای نوزادان شما می‌توانید آن را در یک تکه پارچه حبس کنید و بعد پارچه را در نزدیکی بالش کودک قرار بدهید. این کار به بهبود تنفس کمک خواهد کرد.

۴. داروی گیاهی برای سرماخوردگی؛ ریحان

به منظور درمان سرماخوردگی می‌توانید از ریحان نیز استفاده کنید. برای انجام این درمان می‌توانید ۴ تا ۵ برگ ریحان را در نیم لیتر آب بیندازید و بعد ترکیب را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه بجوشانید. اجازه بدهید آب خنک شود. به جای آبی که برای تهیه‌ی غذا استفاده می‌کنید، این آب را به کار ببرید. نوزاد همچنین می‌تواند به جای آب معمولی این آب ریحان را بنوشد. این آب نه تنها علائم سرماخوردگی را تسکین می‌دهد بلکه سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می‌کند.

۵. روغن اکالیپتوس

روغن اکالیپتوس یکی از عناصر رایج در بسیاری از دارو‌های سرماخوردگی و ضد درد است و برای از بین بردن گرفتگی بینی تاثیر بسیار زیادی دارد. برای نوزادان و کودکان نوپا، می‌توانید چند قطره از این روغن را در یک پارچه بریزید و آن در نزدیکی رخت‌خواب کودک بگذارید تا بوی آن را استنشاق کند. برای کودکان، می‌توانید کمی از روغن را روی پیشانی استعمال کنید یا چند قطره از آن را داخل آب داغ بریزید تا بخارش را استنشاق کند.

۶. جوز هندی

برای انجام این درمان مقدار کمی جوز هندی را آسیاب کنید و چند قطره روغن حیوانی به آن اضافه کنید. ترکیب حاصل را روی پیشانی تان بمالید.

۷. روغن آویشن

در صورتی که به مدت طولانی از علائم سرماخوردگی و سرفه رنج می‌برید و مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نیز نتوانسته است مشکل‌تان را حل کند، شاید بهتر باشد این روغن عصاره‌ای پرخاصیت را نیز به عنوان داروی گیاهی برای سرماخوردگی امتحان کنید. استفاده از روغن آویشن، بر خلاف مصرف آنتی‌بیوتیک‌های قوی، برای سلامت کلیه‌ها، قلب، کبد، معده، و بینایی خطری به همراه ندارد. این روغن قادر است عفونت‌های قفسه‌ی سینه (ریه‌ها، برونش، حنجره و حلق) را درمان، و سرفه را متوقف کند. این ۲۵ آنتی بیوتیک طبیعی نیز شما را از دارو‌های شیمیایی بی نیاز می‌کند.

۸. بابونه

بابونه نوعی گیاه ضد التهاب ملایم است. این گیاه در ترکیب با لیمو و عسل یک درمان قطعی و فوق‌العاده تشکیل می‌دهد.

طرز تهیه چای بابونه: ۱ قاشق چایخوری بابونه را در ۱ فنجان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید. هر روز قبل از هر وعده‌ی غذایی یک سوم فنجان از این دمنوش گیاهی بنوشید. می‌توانید برای طعم دهی، به آن عسل نیز اضافه کنید. البته خواص چای بابونه به همین مورد ختم نمی‌شود.

۹. آقطی

آقطی نوعی گیاه دارویی است که به مدت طولانی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفته‌است. این گیاه دارویی حاوی بیوفلاونوئید‌ها است که به عنوان تقویت‌کننده‌های سیستم ایمنی بدن عمل می‌کنند. آقطی دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش تورم در سینوس‌ها کمک می‌کند.

۱۰. داروی گیاهی برای سرماخوردگی؛ عصاره هسته گریپ فروت

خواص ضد میکروبی عصاره‌ی دانه‌ی گریپ‌فروت می‌تواند برای از بین بردن عفونت ویروسی مفید باشد. عصاره را به آب اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. ترکیب حاصل را بنوشید. برای کودکان، ۳ تا ۵ قطره عصاره را به همین مقدار آب اضافه کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سرماخوردگی داروی گیاهی سرفه گلودرد سیستم ایمنی اضافه کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۶۱۳۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند

ایتنا - برنامه غذایی پرطرفدار پارینه‌سنگی یا پالئو به افراد توصیه می‌کند با اولویت دادن به گوشت، وزن کم کنند تا از سلامتی مشابه اجداد غارنشین انسان برخوردار شوند.
 پژوهشی جدید خط بطلان بر این تصور کشیده است و یافته‌ها نشان می‌دهد که انسان‌های عصر حجر در واقع بیشتر سبزیجات می‌خوردند تا گوشت.

بررسی استخوان‌ها و دندان‌های کشف‌شده در غاری در مراکش که انسان‌ها حدود ۱۵ هزار سال پیش در آن سکونت داشتند، نشان می‌دهد که برنامه غذایی عصر حجر به‌وضوح گیاهی بوده است.

به نوشته پژوهشگران، این الگوی غذایی مشخص تصور رایج در مورد اتکای انسان‌ عصر پیشاکشاورزی به پروتئین‌های حیوانی را به چالش می‌کشد.

دانشمندان موسسه انسان‌شناسی تکاملی مکس پلانک در آلمان می‌گویند بخش قابل‌ملاحظه‌ای از برنامه غذایی جامعه انسان‌های ماقبل تاریخ متشکل از بلوط، دانه کاج و حبوبات وحشی بود.

تجزیه و تحلیل ایزوتوپی بقایا به دانشمندان امکان می‌دهد مشخص کنند افراد غذایشان را از کجا تهیه می‌کردند و در طول عمرشان در معرض چه محیطی قرار داشتند.

ترکیب انواع خاصی از روی، استرانسیم، کربن، نیتروژن و گوگرد نشان می‌دهد که در زندگی این مردم غذاهای گیاهی سهم بزرگی داشته است.

بررسی سطح نیتروژن نشان می‌دهد ۸۰ درصد غذایی که ساکنان غار تافورالت می‌خوردند گیاهی بود.

زینب مبتهج، نویسنده اصلی این پژوهش، به نشریه تلگراف گفت: «من نمی‌گویم که این گروه در اصل گیاهخوار بودند، زیرا افراد گوشت هم مصرف می‌کردند. اما منبع غذایی اصلی برای دریافت پروتئین نبوده است.»

او در ادامه افزود که این پژوهش تصورهای پیشین در مورد عادت‌های غذایی انسان‌های باستان را به چالش می‌کشد.

این دانشجوی دوره دکتری گفت: «تصور رایج این است که برنامه غذایی دوره پارینه‌سنگی گوشت‌محور بوده، و شکار نقشی عمده داشته است. اما یافته‌‌ها از تافورالت شناختی دقیق‌تر به دست می‌دهد، که اتکا به میزان قابل‌ملاحظه‌ای روی منابع گیاهی خوراکی وحشی بوده است.»

یافته‌ها همچنین حاکی از آن است که غذاهای گیاهی در برنامه غذایی نوزادان نیز وجود داشته و شاید غذایی برای گرفتنشان از شیر بوده است.

این مقاله پژوهشی در نشریه بوم‌شناسی و تکامل نیچر (Nature Ecology & Evolution) منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • شیوه درست کردن نیمروی بدون روغن + فیلم
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • با اختراع جدید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • با اختراع جید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!