Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مشکلات شایع فصول سرد سال، ابتلا به سرماخوردگی است که علائم آن محدود به آبریزش بینی، عطسه و... است.

به گزارش برنا؛ در فصل پاییز و با نزدیک شدن به فصل سرما و سرد شدن هوا، بسیاری از ما ممکن است دچار سرماخورگی شویم و این موضوع سیستم دفاعی بدن را تا ماه‌ها ضعیف می‌کند و بعضا از کار می‌اندازد.

در ادامه این گزارش به انجام 5 روش خانگی اشاره شده است که در صورت رعایت آن‌ها سیستم دفاعی بدن تا بالاترین حد ممکن برای پیشگیری از سرما خوردگی بالا می‌رود و امکان بروز این بیماری به حداقل و در برخی افراد به صفر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. عسل

عسل یکی از قوی‌ترین خوراکی‌های موجود در طبیعت است که مصرف آن هیچ حد و مرزی ندارد و افرادی که از آن به طور مرتب استفاده می‌کنند به مراتب سلامت بیشتری نسبت به دیگر افراد دارند.

مصرف مرتب عسل، ارتباط مستقیم با سیستم دفاعی بدن دارد، براین اساس بدن انسان آمادگی مقابله با تقریبا هر نوع ویروسی را دارد.

۲. زنجبیل

مصرف چای زنجبیل، پیش و حین سرما خوردگی توصیه می‌شود. این ماده دارای خاصیت ضد التهاب است و به پیشگیری از سرما خوردگی و بیماری‌های مشابه کمک زیادی می‌کند. بهترین راه برای مصرف زنجبیل و بهره گیری از خاصیت‌های آن، این است که زنجبیل را خرد کرده و مانند چای دم کرده و میل کنید.

۳. بخار

هر زمانی که کوچک‌ترین احساس سرما خوردگی در شما ایجاد شد، حتما به سراغ تنفس از طریق بخار آب بروید. این روش ویروس‌هایی که در مجرای تنفسی و گوارشی شما هست را پیش از ورود به بدن از بین می‌برد.

البه بخار خالی به تنهایی کار ساز نیست و پیشنهاد می‌شود در داخل آبی که در حال جوشیدن است مقداری رزماری و اکالیپتوس اضافه کنید. توجه داشته باشید که تنفس بیش از حد ممکن است مشکلات تنفسی به همراه داشته باشد؛ پس حداکثر ۵ دقیقه از این روش استفاده کنید.

۴. آب آناناس

به طور کلی خوردن انواع میوه و آب میوه به سلامت بدن و سیستم دفاعی بدن کمک می‌کند، اما در این بین میوه آناناس دارای بروملین است که خاصیت ضد التهابی و موکولیتیک دارد و در مهار سرما خوردگی پیش از بروز علائم کمک می‌کند.

۵. آب نمک

آب نمک یک محلول کاملا ساده و مفید برای سیستم گوارشی است. سعی کنید غرغره کردن آب نمک را در عادات روزانه خود جای دهید و با این روش به سیستم گوارشی خود اجازه دهید که در برخورد با بدترین و قوی تری ویروس ها، بهترین عملکرد را از سوی خود نشان دهد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سرما طبیعت سلامت بدن انسان چای تنفس مشکلات ویروس سرماخوردگی سیستم دفاعی بدن سرما خوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۱۳۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب

آفتاب‌‌نیوز :

از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهزاد حاتمی افزود: کبد چرب الکلی در پی مصرف طولانی الکل ایجاد می‌شود و کبد چرب غیرالکلی عمدتا در زمینه سندرم متابولیک مثل چاقی، دیابت و چربی خون بالا فرد را مبتلا می‌کند.

وی با اشاره به این که کبد چرب یعنی رسوب چربی در کبد به میزانی که بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کل آن را تشکیل می‌دهد، اظهارداشت: پیشرفت رسوب چربی در کبد ممکن است باعث ایجاد التهاب در سلول‌های کبدی و به دنبال آن به مرور باعث ایجاد فیبروز پیشرفته کبدی و سیروز شود.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش، ادامه داد: کبد چرب در اکثر موارد علامتی ندارد و بیمارانی که غالبا به طور اتفاقی سونوگرافی شکم به دلایل دیگر انجام می‌دهند متوجه چرب بودن کبد خود می‌شوند و یا در طی بررسی علت افزایش آنزیم‌های کبدی، کبد چرب تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان این که کبد چرب در صورتی که علامت‌دار شود با نشانه‌هایی، چون احساس کسالت و خستگی، تهوع و درد یا ناراحتی مبهم در سمت راست بالای شکم خود را نشان می‌دهد، تاکید کرد: در صورتی که کبد چرب باعث التهاب و آسیب پیشرونده کبد شود می‌تواند منجر به بیماری پیشرفته کبدی یا سیروز شود.

وی ادامه داد: کبد چرب شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبدی در کشور‌های غربی به حساب می‌آید و شیوع آن بین ۱۰ تا بیش از ۴۰ درصد (بطور متوسط ۲۵ درصد) است.

حاتمی در ادامه به شیوع بالای کبد چرب در ایران اشاره کرد و توضیح داد: این بیماری در کشور حتی از متوسط جهانی بالاتر است، طبق برخی آمار موجود شیوع کبد چرب در ایران حدود ۴۰-۳۰ درصد در جمعیت بالای ۱۸ سال است.

وی شایع‌ترین سن بروز کبد چرب را دهه چهارم و پنجم زندگی عنوان کرد و گفت: بیماری کبد چرب در مردان شایع‌تر است، ولی در عین حال برخی مطالعات نیز شیوع بالاتر کبد چرب در زنان را گزارش کرده‌اند.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش بالغین، ادامه داد: با توجه به سیر روزافزون شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، به نظر می‌رسد که سن شیوع کبد چرب پایین‌تر شده است و افزایش شیوع کبد چرب در کودکان زنگ خطری است که باید توجه جدی به آن معطوف داشت.

وی افزود: پیروی از سبک غلط زندگی، کم تحرکی و استفاده روزافزون از تنقلات و غذا‌های آماده پر کالری (فست فود) از عوامل مهم افزایش شیوع کبد چرب در کودکان و بزرگسالان است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که اضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون بالا و سندرم متابولیک از عوامل خطر عمده ابتلا به کبد چرب هستند، توضیح داد: برخی بیماری‌ها نیز از جمله کم کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آپنه انسدادی در موقع خواب ممکن است با کبد چرب همراه باشند. همچنین برخی دارو‌ها نیز ممکن است باعث ایجاد کبد چرب شوند. عوامل ژنتیکی و تفاوت‌های قومی نژادی نیز در ایجاد کبد چرب نقش دارند.

وی همچنین درباره ضرورت درمان بیماری کبد چرب گفت: کبد چرب در صورت عدم درمان علاوه بر این که ممکن است باعث آسیب پیشرونده کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبدی و بالاخره سرطان کبد شود، به عنوان عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی عروقی نیز به شمار می‌رود. نخستین و اساسی‌ترین اقدام درمانی برای کبد چرب، ورزش و کاهش وزن است.

حاتمی با اشاره به این که بیمارانی که اضافه وزن یا چاقی دارند باید با اصلاح شیوه زندگی خود، ورزش و رژیم غذایی به کاهش وزن مبادرت کنند، اضافه کرد: در این افراد کاهش وزن سریع به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ به طوری که حتی ممکن است باعث تشدید آسیب کبدی نیز شود.

وی ادامه داد: میزان توصیه شده مجاز برای کاهش وزن ۰.۵ تا یک کلیوگرم در هفته است و در عین حال بهتر است این افراد روزانه حداقل ۴۵-۳۰ دقیقه ورزش متوسط (حداقل پنج روز در هفته) داشته باشند.

به گفته وی، در درصدی از افراد که اضافه وزن و چاقی نیز دارند (حدود ۲۰-۱۰ درصد) ممکن است کبد چرب ایجاد شود که در این گروه نیز ورزش منظم به بهبود کبد چرب کمک می‌کند.

حاتمی با تاکید بر کنترل مناسب قند خون در بیماران دیابتی و کنترل فشار خون و چربی خون به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد: در برخی موارد نیز با تجویز پزشک استفاده از درمان دارویی ضرورت دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف غذا‌های پرکالری و پرچرب و به ویژه پرکربوهیدرات مانند فست فود، شیرینی جات و نوشابه‌های گازدار و خصوصا الکل اجتناب کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در این بیماران توصیه می‌شود، البته باید توجه داشته باشند مصرف بیش از حد میوه‌هایی که محتوای فروکتوز بالایی دارند نیز باید خودداری کنند.

حاتمی با بیان این که مصرف قهوه نیز در بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است، گفت: البته مصرف بیش از حد قهوه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • دستور کاهش مصرف آب در ادارات دولتی
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند