Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش برنا؛ وقتی پایش را در زندگی ما گذاشت، واقعا از یک زندگی عادی محروم شدیم؛ دیگر نه سرکار رفتمان مثل قبل شد نه سفر کردنمان. کرونا همه چیز را به هم ریخت. همه چیز را.

 
هرسال این موقع ها که می شد ۴- ۵ میلیون آدم جمع می‌شدند و از روزمرگی هایشان کنده می‌شدند و یک هفته می‌رفتند یک کشور دیگر و بعد برمیگشتند وسط روزمرگی‌های دیگرشان.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اربعین سفری بود که شکل و شمایل خاص خودش را داشت اما یک سفر عادی هم نبود. کرونا آن را هم از ما گرفت. سال گذشته این موقع ها هیچ کس حتی نمی توانست اسم اربعین و سفر رفتن به یک کشور دیگر را با وجود پاندمی کرونا بیاورد اما امسال یکم شرایط فرق کرده و واکسیناسیون گسترده ای که در حال انجام است برخی از محدودیت ها را برداشته است و می شود تا حدودی به این موضوع فکر کرد اما باز هم شرایط خاص خودش را دارد.

حمید سوری، اپیدمیولوژیست و رئیس گروه واکنش سریع کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی برنا گفت: همه ی دنیا به سمتی می روند که سفر های مستحب و غیر ضروری را به حداقل ممکن برسانند و حتی ممنوعیت هایی در این زمینه اعمال کردند.

او با بیان اینکه در کشور ما نیز اقداماتی صورت گرفته است تا انجام سفر اربعین به حداقل برسد اما باز هم نگرانی هایی وجود دارد که زائران سفر اربعین خودشان و اطرافیانشان را به خطر بیاندازند و عاملی برای بیماری دیگران شوند، افزود: شرط اول سفر اربعین تزریق دو دُز واکسن کرونا است اما باز هم به این موضوع به تنهایی کافی نیست.

 
سوری ادامه داد: ترجیح داده می شود افرادی که حتی دو دُز واکسن خود را تزریق کردند اما سن بالا و بیماری های زمینه ای دارند به سفر نروند و خود را در معرض خطر قرار ندهند.

رئیس گروه واکنش سریع کرونا با اشاره به اینکه مادران باردار و خانواده های دارای کودک لازم نیست به سفر بروند، افزود: نکته قابل توجه این است که کودکان به دلیل اینکه هنوز واکسینه نشدند نباید به سفر بروند چرا که با ورود واریانت ها و پیک های جدید ویروس جان کودکان به خطر می افتد.

او با بیان اینکه زائران نباید فکر کنند چون دو دُز واکسن تزریق کردند، از بیماری مصون هستند چرا که باید حتما رعایت پروتکل ها، فاصله گذاری و پرهیز از ارتباط با افراد مشکوک در دستور کار قرار گیرد، گفت: زائران به محض اینکه علائمی شبیه به سرماخوردگی و اختلالات گوارشی پیدا کردند سریعا باید تحت مراقب پرشک قرار گیرند و از جامعه جدا شوند.

سوری بیان کرد: نکته مورد توجه در تردد مسافران در  زیارت اربعین این است که  در هواپیما و اتوبوس های تردد ،حدود تراکم مسافران رعایت شود.

او با بیان اینکه بعد از بازگشت مسافران حداقل تا دو هفته  از تماس با سایر افراد اجتناب کنند همچنین در این زمینه مهمانی و دیدن زائران را ممنوع کنند، ادامه داد: بازگشت به سر کار و تعامل با افراد بعد از دو هفته و بدون هیچ گونه علائم بیماری برای زائران اربعین امکان پذیر است.

رئیس گروه واکنش سریع کرونا افزود: تمام کسانی که از سفر اربعین برمی گردند علاوه بر واکسیناسیون باید در فرودگاه از آن ها تست پی سی ار گرفته شود و اگر جواب تست آن ها مثبت شد از افراد دیگر جدا شوند.

او با اشاره به اینکه از زمان انجام تست تا جوابدهی آن افراد باید به طور جدی قرنطینه را رعایت کنند و تحت نظارت باشند، ادامه داد: اثر واکسن برای ایمنی بخشی در افراد به طور متوسط 10 تا 15 روز است بنابراین باید از تزریق آخر این مدت گذشته باشد تا بتوانند افراد به سفر بروند در غیر این صورت به معنی آن است که فرد واکسیناسیون کاملی ندارد و در معرض خطر است.

 

علاوه بر رعایت جزئیات مورد نظر در سفر اربعین باید کلیاتی توسط همه زائران مدنظر قرار گیرد که می توان به لزوم  استفاده از ماسک مناسب به طور صحیح برای همه زائرین و خادمین در موکب ها و کاروان ها در تمامی فضاها اشاره کرد .

زائران زیارت اربعین توجه داشته باشند رعایت فاصله اجتماعی توسط تمام افراد به طوری که فاصله 2 متر در تمام فضاها رعایت شود مهم است و باید توجه داشت که  شستن صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون یا استفاده از ضدعفونی کننده با پایه الکل الزامی است .

در طول سفر اربعین باید از دست زدن به ماسک استفاده شده بدون دستکش خودداری شود . ماسک استفاده شده را در جیب و کیف خود قرار ندهید و ماسک را در نایلون گذاشته و در سطل زباله درب دار بیاندازید.

زائران اربعین بدانند که رعایت عدم استعمال دخانیات به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد کردن افراد در ابتلا به ویروس الزامی است  و تجمع زائرین در مقابل موکب ها باید مدیریت شده و  به طوری باشد که فاصله دو متر از همدیگر رعایت شود و برای همین منظور معبر طراحی و علامت‌گذاری فضای مقابل موکب ها برای رعایت فاصله‌گذاری لازم است صورت گیرد.

نظر به اهمیت موضوع و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف در حد زیاد در طول مراسم عزاداری و همچنین حفظ سلامت مصرف کنندگان جهت توزیع موادغذایی و نوشیدنی خصوصاً موادغذایی و نوشیدنی گرم وداغ توصیه می شود که از ظروف یکبار مصرف پلی استایرینی و پی وی سی شفاف و رنگ روشن استفاده نشود و نسبت به جایگزینی آن با ظروف یکبار مصرف به ترتیب اولویت با پایه گیاهی، سلولزی(کاغذی) و آلومینیومی جهت توزیع غذا و نوشیدنی اقدام شود .

لازم است در طول سفر پسماند های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع شود. بویژه درکنار هر ایستگاه صلواتی و موکب ها سطل زباله درپوش دار یا کیسه جهت جمع آوری مرتب ظروف ولیوان های یکبار مصرف استفاده شده به تعداد مناسب نگهداری شود. از پراکندگی پسماندهای (زباله های) تولیدی به ویژه پسماندها و باقیمانده مواد غذایی در محیط و اطراف محل موکب خود داری شود.

تهویه طبیعی محل اسکان زائرین بایستی به طور مرتب انجام شود بطوری که در هیچ زمانی دارای هوای سنگین و بوی نامطبوع در محل اسکان نباشد.

باز بودن در و پنجره های مقابل هم حتی با روشن بودن کولر جهت گردش ها و باز بودن چهار طرف یا حداقل دو طرف چادر و یا کانکس محل اسکان زائرین جهت گردش مناسب هوا ضروری است.

توصیه می شود در تمامی محیط های اسکان و آشپزخانه از سیستم هواساز مناسب استفاده شود .

 

منبع: الف

کلیدواژه: رئیس گروه واکنش سریع کرونا یکبار مصرف سفر اربعین موکب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۳۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با شیوع بیماری کرونا بسیاری از ایرانی‌ها به دنبال واکسن کرونا بودند در این میان چند مدل واکسن در کشور وارد و توزیع شد، در این میان یکی از واکسن‌هایی که بسیاری از مردم ایران استفاده کردند آسترازنکا بود، در این میان از همان ابتدایی که واکسن آسترازنکا وارد کشور شد نظریه‌های مختلفی در مورد این واکسن در نشریه‌های مختلف منتشر می‌شد که قطعا واکسن آسترازنکا دارایی عوارضی است که می‌تواند به بدن گیرنده واکسن آسیب جدی وارد کند.

آسترازنکا چه نوع واکسنی است؟

واکسن آسترازنکا یک واکسن کووید ۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق می‌شود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx۱ شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شده‌است. این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بوده‌است.

واکسن آسترازنکا، به‌صورت دو دوز نیم میلی‌لیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق می‌شود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق می‌شود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد می‌رسد.

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید ۱۹ که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت‌های کم منجر شود.

واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است، اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی‌تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد، اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می‌شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت‌های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی‌کند TTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

باید نگران واکسن آسترازنکا بود؟

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد عوارض واکسن آسترازنکا اظهار کرد: این واکسن از جمله واکسن‌هایی است که بر پایه وکتور و آدونا ویروس به شمار می‌رود که غیر فعال است و نسبت به سایر واکسن‌ها عوارض بیشتری دارد.

وی افزود: واکسن‌های برپایه وکتور عوارض بیشتری نسبت به سایر واکسن‌ها دارند و باید حداقل تا ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار بگیرد، اما با توجه به شرایط پاندمی کرونا بسیاری از واکسن‌ها خیلی زودتر وارد بازار شدند.

اکثر واکسن‌ها دارای عوارض هستند

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه داد: در نهایت برخی از واکسن‌های کووید ۱۹ باید بگیم دارای برخی عوارض خفیف یا بیشتر هستند؛ البته بیشتر واکسن ساز‌های داخلی عوارض واکسن را بررسی می‌کنند و افرادی که این واکسن هارا دریافت کردند باید مورد ارزیابی قرار بگیرند برای مثال واکسن پاستور از جمله واکسن‌هایی است که مورد ارزیابی پس از دریافت قرار می‌گیرند.

وی در مورد ایجاد لخته خون توسط واکسن گفت: احتمال ایجاد لخته‌ی خون برای همه‌ی افراد وجود دارد، اما بسیار بسیار کم بوده و حدود یک در ۱۰۰ هزار نفر این عارضه خود را نشان می‌دهد که این عارضه نیز اغلب در زنان در سن باروری شایع است مخصوصا زنانی که از دارو‌های ضد بارداری استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آموزش نیرو‌های واکنش سریع در عربستان/ خارطوم اعتراض کرد
  • پیشنهاد استاندار خوز‌ستان برای صدور گذرنامه اتباع ‌در اربعین
  • ۴۰هکتاربه پارکینگ شلمچه افزوده شد/پیشرفت۸۰درصدی مخزن آب شرب چذابه
  • در محورهای مواصلاتی استان کرمانشاه رانندگان احتیاط کنند
  • تعیین مرز چذابه برای تردد اتباع خارجی در ایام اربعین حسینی
  • تردد اتباع خارجی در مراسم اربعین از چذابه خواهد بود
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تسریع فرآیند انتخاب رئیس‌جمهور لبنان