Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@04:29:22 GMT

توصیه‌های پزشکی برای پیشگیری از سرماخوردگی

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۹۸۳۶۹

توصیه‌های پزشکی برای پیشگیری از سرماخوردگی

به گزارش ایرنا، شرایط زندگی امروزی جامعه به گونه ای است که مردم متناسب با تغییر فصل های سال نسبت به تغییر سبک زندگی اهتمام نکرده و این موضوع به فراموشی سپرده شده است.

توسعه امکانات از جمله وسایل سرمایشی، گرمایشی، حمل و نقلی و فاصله گرفتن از طبیعت در این امر موثر بوده است همچنین هم اینک محصولات متنوع و خارج از فصل با کمک تکنولوژی روز در دسترس مردم قرار گرفته است با این اوصاف شرایط کنونی امکان حفظ تندرستی را دشوار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در گذشته مردم به طور طبیعی با تغییر در دمای هوا مجبور بودند برای حفظ تعادل دمایی تغییراتی در پوشش، مسکن و استفاده از وسایل ساده گرمایشی و سرمایشی و غذاها ایجاد کنند همچنین تنها خوراکی ها، میوه ها و نوشیدنی های متناسب با فصول سال در دسترس مردم بود.

بنابراین مردم در هماهنگی با طبیعت، سبک زندگی را متناسب با فصل تغییر می دادند اما امروزه به دنبال توسعه امکانات برای انتخاب غذاها، پوشش و سبک زندگی متناسب با فصل نیازمند دانش و آگاهی هستیم.

متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در فصل پاییز به خاطر تفاوت درجه هوا در زمان صبح و شب در مقایسه با میانه روز، دامنه و نوسان دما در یک روز زیاد است.

دکتر مامک هاشمی افزود: افراد در فصل زمستان از صبح تا شب تنها دمای سرد را تجربه می کنند اما در پاییز چند نوبت هوا تغییر کرده و انسان را مستعد سرما خوردگی می کند و در صورت نداشتن لباس گرم احتمال سرما خوردگی افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: فرهنگ استفاده از کلاه در پوشش رایج امروزی کاهش یافته است و این امر موجب قرار گرفتن «سر» در معرض تغییرات دمایی شده که با سرد و گرم شدن هوا شاهد آب ریزش بینی و شروع علائم سرما خوردگی می‌شویم.

متخصص طب سنتی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اظهار داشت: سرما خوردگی به تنهایی خطرناک و نگران کننده نیست ولی به خاطر قرار گرفتن در شرایط کرونایی نمی توان بین سرما خوردگی ساده و علائم اولیه ابتلا به کرونا فرق گذاشت و مردم در این مواقع دچار سردرگمی و اشتباه می‌شوند.

هاشمی داشتن پوشش مناسب یا همراه داشتن پوشش اضافه را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به اینکه در فصل پاییز در طول روز نوسان دمایی زیادی اتفاق می افتد در صورت داشتن پوشش اضافی می توان از آنها در زمان سرد شدن هوا استفاده کرد در عین حال استفاده آقایان از کلاه مناسب در کاهش احتمال ابتلا به سرما خوردگی تاثیر مثبت دارد.

وی ادامه داد: از دیگر توصیه‌های پزشکی برای فصل سرد سال، پرهیز از خوردن غذاهایی که در فصل تابستان رایج و مناسب بوده است برای مثال باید از خوردن بستی، نوشیدنی های خیلی خُنک و یخ زده در فصل پاییز و زمستان پرهیز کرد.

متخصص طب سنتی در همدان ادامه داد: استفاده از ترشیجاتی که با سرکه درست می‌شود در برخی از شهرها رایج است در حالیکه مصرف ترشیجات به عنوان خوراک روزانه به ویژه در فصل پاییز توصیه نمی‌شود.

پُرخوری ایمنی بدن را افزایش نمی‌دهد

دکتر هاشمی گفت: نکته مهم دیگر برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و داشتن سطح ایمنی مناسب پرهیز از پُرخوری است اما برخی افراد در این مقطع زمانی بر این باورند برای داشتن بدن قوی باید بیشتر از نیاز بدن، مواد غذایی مصرف کرد.

وی افزود: درحالیکه چاقی احتمال ابتلا به بیماری‌های واگیر و عفونی را بیشتر می کند همچنین افراد دارای اضافه وزن بیش از دیگر افراد به ویروس کرونا مبتلا شدند و این طیف از افراد در صورت ابتلا به کرونا دوره سختی را هم سر می‌گذارند.

برخی بر این باورند با پُرخوری می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت و ارتقا دهند در حالیکه این تفکر اشتباه نتیجه عکس را در پی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان اضافه کرد: برخی بر این باورند با پُرخوری می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت و ارتقا دهند در حالیکه این تفکر اشتباه نتیجه عکس را در پی دارد.

هاشمی شهروندان را در شرایط کنونی شیوع بیماری به زدن ماسک، شستشوی مستمر دست ها، غره غره با آب نمک و شستشو بینی با آب نمک توصیه و بیان کرد: در صورت سرما خوردگی و آب ریزش بینی افراد باید از خوردن انگور، خربزه و غذاهای پُر ادویه و سرخ کردنی پرهیز کنند.

وی افزود: شلغم در فصل های سرد سال به وفور در دسترس است و می طلبد افراد در این فصول روزانه یک تا ۲ عدد شلغم مصرف کنند چرا که تاثیر زیادی در تقویت ایمنی و مبتلا نشدن به سرما خوردگی دارد.

متخصص طب سنتی اظهار داشت: در صورت شروع علائم سرما خوردگی در بدن، باید از خوردن غذاهای سنگین پرهیز و غذاهای سبک مثل سوپ و آش ها را مصرف کرد.

دکتر هاشمی از افرادی که زیاد و مکرر دچار سرما خوردگی می شوند خواست هنگام خواب سر خود را با یک کلاه یا روسری نازک بپوشانند.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان تغذیه سالم طب سنتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان تغذیه سالم طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان تغذیه سالم طب سنتی اخبار کنکور دانشگاه علوم پزشکی متخصص طب سنتی سرما خوردگی فصل پاییز پ رخوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۸۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، این گجت با روشی متفاوت از متدهای معمول مانند فن و لباس های حجیم، یک راه حل ساده تر برای مدیریت دمای بدن در محیط های مختلف ارائه می کند.

Reon Pocket5 یک فن ساده نیست بلکه ماژول ترمو الکتریک و مجموعه ای از حسگرها دارد تا اطراف فرد آب وهوایی خاص بسازد. این حسگرها دمای بدن، رطوبت و حتی حرکات او را رصد می کنند تا راحتی او را فراهم کنند.

دستگاه مذکور دارای ۵ درجه خنک کنندگی برای روزهای گرم و ۴ درجه گرما برای مواقع سردتر است. گجت برای بهبود عملکرد همراهReon Pocket Tag عرضه می شود که یک حسگر کوچک برای ردیابی دما و رطوبت مناسب است و داده های جمع آوری شده را به دستگاهی می فرستد که روی گردن قرار می گیرد. این روند به Reon Pocket5کمک می کند تا براساس احساس سرما و گرمای کاربر، دما را متناسب کند.

همچنین افرادی که تمایل دارند به طور دستی این گجت را کنترل کنند، می توانند از یک اپلیکیشن مخصوص استفاده و سطح گرما و سرما را با کمک بلوتوث تطبیق دهند. این اپ قابلیت شخصی سازی را دارد و برای فعالیت هایی مانند کوهنوردی با دمای سناور مناسب است.

عمر باتری گجت با یک بار شارژ ۱۷ ساعت اعلام شده که برای استفاده بیشتر نیز مناسب است.

طرح اولیه Reon Pocketقبلا ارائه شده بود. سیستم کنترل آب وهوای شخصی سازی شده سونی در سال ۲۰۱۹ میلادی در ژاپن ارائه شد و نسخه های بعدی آن نیز در بازارهای آسیایی عرضه شدند. Reon Pocket5 برای عرضه جهانی ارائه و نخست در انگلیس فراهم خواهد شد.

کد خبر 6094776 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • حمایت مردم همدان از اجرای طرح نور
  • عزاداری مردم استان همدان، سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • با اختراع جدید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • با اختراع جید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!
  • شک و تردید سالم است، اما در پزشکی می‌تواند خطرناک باشد!
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا