Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،داروی سرماخوردگی کودکان که معمولا شربت سرماخوردگی است نباید خودسرانه به کودکان زیر سه سال داده شود. در کودکان بالای ۴ سال هم غرغره آب نمک یا مکیدن آب‌نبات‌های سرماخوردگی گلودرد را تسکین می‌دهد.

جالب است بدانید که پیشنهاد سازمان غذا و داروی آمریکا این است که برای درمان سرماخوردگی کودکان زیر ۲ سال از دارو استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیرا این دارو‌ها می‌تواند خطر جدی برای شیرخواران ایجاد کند. حتی درباره استفاده از این دارو‌ها در بچه‌های بالای ۲ سال هم اختلاف نظر وجود دارد. حال این سوال پیش می‌آید که چطور می‌توان سرماخوردگی کودکان را درمان کرد؟

بیشتر بخوانید:

۷ روش ساده درمان سرماخوردگی + اینفوگرافی


شیوه مصرف دارو‌های سرماخوردگی
در صورتی که می‌خواهید به بچه زیر ۲ سال داروی سرما خوردگی بدهید، دستورالعمل دارو را به دقت مطالعه کنید. دارو با مواد تشکیل دهنده مشابه را همزمان به بچه ندهید.

آیا آنتی بیوتیک داروی خوبی است؟
آنتی بیوتیک‌ها برای مبارزه با عفونت‌های باکتریایی استفاده می‌شوند، اما بر ویروس‌هایی که سبب ابتلا به سرما خوردگی می‌شوند، اصلاً تاثیری ندارند.

باید‌های مصرف داروی مسکن
دارو‌های مسکن مثل استامینوفن یا ایبوپروفن به کاهش تب و گلودرد یا سردرد کمک می‌کنند. درصورتی که به کودک مسکن می‌دهید، به اندازه مصرف دارو توجه داشته باشید.

به کودکان کمتر از ۶ ماه، کودکانی که دچار کم آبی شده اند یا استفراغ می‌کنند، ایبوپروفن ندهید. به گزارش بیتوته در صورتی که می‌خواهید برای درمان سرماخوردگی کودک از دارو‌های گیاهی استفاده کنید، اول با پزشک کودک مشورت کنید.

استفاده از شربت سرماخوردگی
باید شربت سرما خوردگی را پیش از استفاده خوب تکان دهید. در استفاده شربت سرماخوردگی کودکان رعایت نکات زیر اضطراری است:
این دارو‌ها نباید خودسرانه به کودکان زیر سه سال داده شود.

شربت را دور از دسترس کودک قرار دهید.

همزمان از دارو‌هایی که ترکیبات مشترک دارند، استفاده نکنید، چون امکان دارد دوز یک ترکیب در بدن کودک بالا رود. از جمله این دارو‌ها می‌توان آسپرین و قرص درمان تب، سرفه، درد و سرما خوردگی مثل استامینوفن، آنتی هیستامین و ایبوپروفن را نام برد.
بیش از دوز روزانه، به کودک دارو ندهید.

شربت سرما خوردگی می‌تواند باعث خواب آلودگی شود. به همین علت زمانی که کودک درگیر فعالیت ذهنی است، از این دارو استفاده نکنید.

هیچ‌وقت از شربت سرما خوردگی به عنوان آرام بخش استفاده نکنید.

اگر در زمان سرماخوردگی کودک به ترکیبات دارو حساسیت نشان داد به پزشک مراجعه کنید.

چه کنیم تا حال کودک بهتر شود؟
به وی مایعات بدهید. مایعاتی مثل آب، آب میوه و سوپ می‌تواند به نرم کردن خلط‌ها کمک کند.

راه‌های تنفسی را مرطوب نگه دارید. یک دستگاه بخور سرد در اتاق کودک قرار دهید. برای پیشگیری از رشد قارچ ها، آب دستگاه را هرروز تعویض و بر اساس دستورالعمل سازنده، دستگاه را تمیز کنید.

کودک را به استراحت تشویق کنید.

بهترین راه پیشگیری
کودک را تمیز نگه دارید. به وی آموزش دهید مدام دست هایش را بشوید.

وسایل بازی و سطوح منزل را تمیز نگه دارید.

از ظرف، لیوان، کیسه حمام، حوله و دیگر وسیله‌های شخص مبتلا به سرما خوردگی که محل‌هایی مطلوب برای رشد میکروب‌ها هستند، به طورمشترک استفاده نکنید.

از افراد مریض دوری کنید.

آیا سوپ مرغ به سرماخوردگی کمک می‌کند؟
برخی مطالعات نشان می‌دهد سوپ مرغ می‌تواند به کاهش التهاب کمک کند. این ماده مغذی می‌تواند از کمبود آب بدن جلوگیری کند. همچنین مایعات زیادی مانند آب، شیر یا محلول الکترولیت به کودک بدهید. سایر درمان‌های خانگی را هم امتحان کنید. بخار استنشاق شده از دوش آب گرم یا بخار خنک ممکن است به گرفتگی بینی کمک کند. مالیدن قفسه سینه با منتول (روغن نعناع) می‌تواند باعث شل شدن مخاط در سرفه شود.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سرماخوردگی کودکان سرماخوردگی کودکان سرماخوردگی کودک استفاده نکنید سرما خوردگی دارو ها شربت سرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۸۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه

سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد با هشدار درباره پیامدهای فجیع حمله احتمالی ارتش صهیونیستی به رفح اعلام کرد که وضعیت معیشتی و بهداشتی این منطقه بسیار وحشتناک بوده و در غزه گورستان‌هایی ایجاد شده که مملو از کودکان است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی به توصیف وضعیت فوق بحرانی کودکان در نوار غزه اشاره و اعلام کرد که هرگز ویرانی‌هایی مانند آنچه که در خان یونس و غزه شاهد آن بودم در هیچ کجا ندیدم و در صورتی که اسرائیل بخواهد تهدیدات خود را برای حمله به رفح اجرایی کند وضعیت به شدت بدتر خواهد شد.

این سخنگوی یونیسف در مقاله‌ای که در روزنامه گاردین منتشر شد اعلام کرد که جنگ غزه بسیاری از کودکان را مجبور کرده چشمان خود را ببندند و گورستان‌هایی در رفح وجود دارد که پر از کودکان است‌. من هنگام بازدید از بخش مراقبت‌های ویژه در بیمارستان اروپایی در رفح در جنوب نوار غزه کودکان را دیدم که چه وضعیت وخیمی داشتند. تنها چند هفته بعد از اینکه همه جهان کشتار 7 عضو سازمان آشپزخانه مرکزی جهانی در غزه را محکوم کردند، یک ماشین وابسته به یونیسف که در تلاش برای کمک رسانی به غیرنظامیان بود منفجر شد.

وی ادامه داد که حملات هوایی شدید طی این هفته موجب قتل عام شمار زیادی از غیرنظامیان بزرگسال و کودک در رفح شده است. بیش از شش ماه از جنگ در نوار غزه می‌گذرد و این جنگ در حال شکستن سیاه‌ترین رکوردها در جنایت علیه بشریت است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که طبق آمار رسمی بیش از 14هزار کودک در نوار غزه قتل عام شده‌اند و با توجه به تهدیدات برای ادامه تجاوزات این اوضاع بدتر می‌شود.

این مسئول سازمان ملل در ادامه درباره عواقب حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به رفح هشدار داده و تاکید کرد که تهدیدات برای حمله به رفح در زمانی است که نوار غزه شاهد یک قحطی واقعی بوده و تعداد کشته‌ها هر روز افزایش می‌یابد. در صورت حمله اسرائیل به رفح وضعیت به سرعت به مرز انفجار و فروپاشی می‌رسد زیرا بیش از 1.4 میلیون غیرنظامی در رفح در سایه شرایط بسیار وخیم معیشتی تجمع کرده‌اند.

روز «کودک فلسطینی»؛ روسیاهی جامعه جهانی مقابل درد کودکان غزهجنگ اسرائیل علیه کودکان غزه

سخنگوی یونیسف با اشاره به کمبود شدید منابع غذایی و آبی چه برای نوشیدن و چه برای مصارف بهداشتی گفت که در غزه دیگر جایی برای رفتن وجود ندارد. وضعیت بهداشتی در رفح بسیار وحشتناک بوده و به ازای هر 850 نفر تقریبا یک توالت وجود دارد و به ازای هر 3500 نفر تنها یک حمام وجود دارد. تصور کنید که یک دختر نوجوان یا یک زن باردار و یا کودکان و سالمندان باید کل روز در صف بایستند تا بتوانند از توالت یا حمام استفاده کنند.

جیمز الدر هشدار داد که حمله به رفح عواقب فاجعه باری خواهد داشت؛ زیرا رفح در واقع شهر کودکان است، جایی که حدود 600 هزار کودک در آن زندگی می‌کنند. همچنین وضعیت بزرگترین بیمارستان باقیمانده در غزه یعنی بیمارستان اروپایی هم بسیار وخیم است.

وی ادامه داد که من در ماه آوریل گذشته به این بیمارستان سر زدم و جراح کودکان بالای سر کودک کوچکی به نام محمود خم شده بود که بر اثر انفجار موشکی که به خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. این جراح در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟ امروز از 36 بیمارستان غزه تنها 10 بیمارستان هنوز فعال هستند که آنها هم به طور جزئی کار می‌کنند و این در حالی است که همه کودکان غزه نیاز به مراقبت‌های بهداشتی دارند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • پارک بازی کودکان المغازی؛‌ بانک جدید حملات رژیم صهیونیستی
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • بازگرداندن ۳۰۰۰ کودک گلستانی بازمانده از تحصیل به مدارس
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • روایت تکان‌دهنده یونیسف از گورستان‌های کودکان غزه
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود